Okusna sladica iz kostanja...

Za 20 kosov potrebujete:

  • 400 g mlečne čokolade

Za kremo:

  • 150 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 30 ml ruma
  • 100 ml smetane
  • 200 g bele čokolade

Za okrasitev:

  • 40 g bele čokolade
  • 40 g temne čokolade
  • 20 celih praženih mandljev

Priprava:

1 Nad vročo vodno kopeljo stopite 260 g mlečne čokolade (doseči mora 45 stopinj temperature). Nato skledo odstavite in primešajte preostalo čokolado. Mešajte, dokler se ne stopi. Stopljena čokolada naj se ohladi na 30 stopinj.



2 Papirnate modelčke premažite s tanko plastjo stopljene čokolade. Počakajte, da se strdi in postopek ponovite. Nato modelčke postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.



3 Kostanje gladko pretlačite s sladkorjem in rumom. Smetano zavrite in še vročo vlijte v skledo s koščki bele čokolade. Mešajte, dokler se ne stopi. Nato primešajte še kostanjev pire.



4 Kostanjevo kremo dajte v vrečko za dresiranje z nazobčanim nastavkom in jo nabrizgajte v papirnate modelčke.



5 Prilijte preostalo stopljeno mlečno čokolado in pralineje postavite nazaj v hladilnik, da se strdijo.



6 Nato odstranite papirnate modelčke in praline položite na papir za peko.

7 Okrasite jih s stopljeno belo in temno čokolado ter z mandlji in počakajte, da se vse skupaj strdi.

Liza - 45/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 45/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.