Okusna sladica, ki vam ne uzame preveliko časa za pripravo.

Za 4 osebe potrebujete

• 5 jajc

• 250 g polnozrnatih ovsenih kosmičev

• 400 g skute • 200 g albuminske skute

• 1 zrela banana

• 1 žlička vanilje v prahu

• 1–2 dl riževega mleka

• 70 g rozin

• eko limona

Priprava

Posebej zmešamo ovsene kosmiče, rozine, riževo mleko in eno jajce ter pustimo, da se ovseni kosmiči dobro prepojijo. V drugi posodi zmešamo skuto, albuminsko skuto, eno banano ter začimbe in naribano lupino eko limone.

V tretji posodi penasto vmešamo jajca in tej masi dodamo eno žlico ksilitola (naravno brezovo sladilo). Spenjena jajca vmešamo v skutno zmes. Pekač namažemo z maslom in vanj najprej razporedimo ovseno zmes po celotnem pekaču ter tudi po robovih. Nato po celotni površini ovsene zmesi lepo razporedimo še skutno mešanico. Pečemo približno 45 minut na 180° C.