Malce drugačni, a še vedno slastni.

Za 20 do 24 krofov potrebujete:

  • 4 jajca
  • 250 g skute
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 6 žlic ruma
  • 200 g moke 
  • 1 zavitek pecilnega praška 
  • sol 
  • olje za cvrenje 
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Skuto penasto temeljito zmešajte z rumenjaki, vaniljevim sladkorjem in rumom. Moko presejte s pecilnim praškom in soljo. Iz beljakov stepite trd sneg. Moko dodajte skutni mešanici in nato previdno primešajte še beljake.
2 V kozici segrejte olje in z žlico vanj počasi spuščajte testo ter ga zlato ocvrite v vročem olju.
3 Krofke po cvrenju odcedite na papirnati brisači. Ohlajene potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 7/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 7/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.