Kaj pravite na sladoled iz sestavin za kuhano vino?

Priprava:

1 Karamelizirajte 120 g rjavega sladkorja in ga zalijte s 150 ml pomarančnega soka in 250 ml rdečega vina. Vse skupaj malo pokuhajte.

2 Nato dodajte 5 žlic začimb za kuhano vino in 60 ml ruma.

3 450 ml smetane zmešajte s 3 rumenjaki in vanjo precedite vinski prevretek. Mešanico kuhajte in mešajte nad vročo vodno kopeljo, dokler se ne zgosti. Nato počakajte, da se ohladi in jo obarvajte z malce soka rdeče pese. Mešanico nato dajte v aparat za pripravo sladoleda in jo pustite mešati 20 do 30 minut.

4 Če nimate aparata za pripravo sladoleda, mešanico dajte v kovinsko skledo in jo postavite v zamrzovalnik. Po pol ure mešanico temeljito premešajte z metlico za sneg. Skledo ponovno postavite v zamrzovalnik in postopek ponovite. Postopek ponavljajte približno 4 ure.

Dober tek.

Liza - 02/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.