Zagotovo vam bo teknila!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g rdeče leče 
  • 3 žlice olja 
  • 4 mlade čebule
  • ščepec mletega čilija 
  • majhen šopek peteršilja
  • polovico glave ledenke 
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici vode 
  • rožnat poper 
  • sol
  • 2–3 žlice olupljenih slanih pistacij
  • 1–2 žemlji

Priprava:

1 Lečo oplaknite in jo kuhajte 5 minut. Nato jo odcedite. Stresite jo v skledo in ji dodajte 1 žlico olja, drobno sesekljano mlado čebulo, 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja in ščepec čilija.

2 Ledenko očistite in jo natrgajte na majhne koščke. Dodajte jih preostalim sestavinam in solato pretresite.

3 Zmešajte 2 žlici olja, 2 žlici limonovega soka, 2 žlici vode, sol, rožnat poper ter polivko prelijte po solati. Potresite jo s sesekljanimi pistacijami in dodajte še popečene koščke žemlje.

Liza - 9/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 9/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.