Morska hrana je dobra za zdravje...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g špagetov
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 600 g školjk
  • 200 ml suhega belega vina
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 500 g olupljenih kozic
  • pest peteršilja

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, olupljen česen pa zrežite na rezine.

2 V večji kozici segrejte olivno olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte očiščene školjke in vino.

3 Vse skupaj naj na nizki temperaturi lahno vre nekaj minut. Občasno premešajte. Po 5 minutah naj bi se školjke odprle, neodprte pa pozneje zavrzite.

4 Ko se pokuha vino, dodajte polovičke paradižnikov in kozice in sestavine segrevajte še 3 minute. Na koncu primešajte odcejene testenine in jed potresite s sesekljanim peteršiljem.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.