Naj zadiši po začinjenem krompirju ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 600 g svinjskih kotletov (brez kosti)
  • sol, sveže mlet poper
  • 2–3 žlice olja
  • 400 ml juhe
  • posušen timijan
  • 10 majhnih krompirjev

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. Meso oplaknite, ga osušite, lahno potolcite in začinite s soljo in poprom.

2 V globoki teflonski ponvi (ali loncu na pritisk) segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga vzemite ven in na maščobi popražite čebulo in česen. Prilijte juho, v ponev znova dajte tudi meso ter vse skupaj začinite s timijanom.

3 Ponev pokrijte (lonec na pritisk nastavite na 2. stopnjo), vse skupaj dušite nekaj minut, nato zmanjšajte temperaturo (če jed kuhate v loncu na pritisk), ponev rahlo odkrijte in meso dušite 15 do 20 minut.

4 V tem času olupite krompir, ga zrežite na četrtine in jih dodajte mesu. Lahno ga začinite in lonec na pritisk ponovno zaprite (ponev delno pokrijte). V loncu na pritisk vse skupaj kuhajte še 5 minut, v ponvi pa 15 do 20 minut.

Foto: Profimedia

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.