Za 4 osebe potrebujete:

• 800 g svinjine (vratovina)
• sol, sveže mleti črni poper
• olje za polivko in peko
• 2 mladi čebuli
• 2 stroka česna • 600 g graha
• 1 majhen šopek sveže mete
• olivno olje • 50 g parmezana

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na rezine in jih lahno potolcite. Začinite jih s soljo in poprom ter premažite z oljem.

2 Olupite in sesekljajte mladi čebuli in česen. V ponvi segrejte olje in na njem oboje na hitro popražite.

3 V kozico dajte grah in oprane lističe mete, prilijte približno 100 ml vode, kozico pokrijte in vse skupaj pustite vreti 5 minut. Nato grah odcedite, dodajte praženo mlado čebulo s česnom in sol ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Nato dodajte nekaj žlic olivnega olja in nastrgan sir. Premešajte in začinite s soljo in poprom.

4 V segreti naoljeni ponvi na visoki temperaturi zrezke rjavo zapecite z obeh strani. Za 5 minut jih nato postavite še v pečico, segreto ns 180 stopinj. Postrezite z grahovim pirejem.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.