Res gre za krožnik, poln okusa!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 480 g makaronov 
  • sol 
  • 1 veliko čebulo 
  • 400 g tunine v olju 
  • 4 žlice kisle smetane 
  • 1 žlico limonovega soka 
  • 2 vejici origana 
  • sveže mleti poper

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju
jih odcedite.

2 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Odcedite tunino in na njenem olju popražite čebulo. Primešajte kislo smetano, limonov sok in malce sesekljanega origana. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter malce pogrejte.

3 Primešajte še testenine in tunino ter vse skupaj lahno premešajte. Potresite s preostalim origanom in jed postrezite.

Liza - 10/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.