Svežina jagod in rabarbare v sladki kombinaciji okusov ...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 200 g moke 
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla 
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlico nastrgane limonine lupinice
  • 1 jajce

Za kremo:

  • 250 ml mleka 
  • 50 g drobno mletega sladkorja 
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding 
  • 250 g skute 
  • 300 g rabarbare

Za okrasitev:

  • 150 g svežih jagod


Priprava:

1 Presejte moko in sladkor v prahu, dodajte koščke masla, vaniljev sladkor, limonino lupinico in jajce ter zgnetite mehko in voljno testo. Za 30 minut ga postavite v hladilnik.

2 Testo razvaljajte v krog, premera 30 cm, in z njim obložite tortni model (premera 24 cm). Oblikujte 3 cm visok rob.

3 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo in jo ohladite z mešanjem. Primešajte skuto in kremo porazdelite po testu.

4 Očistite rabarbaro, jo olupite in zrežite na majhne koščke. Razporedite jih po kremi. Torto 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa torto pred serviranjem okrasite še z jagodami.

Foto: Profimedia

Liza - 19/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.