Sladica, ki poboža tudi dušo ...

Za 4 osebe potrebujete:

  •  3 breskve
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlico medu
  • 1 žlico masla
  • 200 g biskvitnih oblatov
  • 6 žlic ruma

Za kremo:

  •  2 rumenjaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 250 g maskarponeja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 ml smetane

Priprava:

1 Breskve prepolovite in odstranite koščice. Sladkor počasi karamelizirajte v teflonski ponvi. Nato primešajte med in maslo. Dodajte polovice breskev in počasi prilijte 100 ml vroče vode. Karamelo premešajte in breskve v njej kuhajte približno 5 minut. Nato ponev odstavite.

2 Iz biskvitnih oblatov izrežite kroge in jih zatisnite ob dno kozarcev. Nakapajte jih z rumom.

3 Za pripravo kreme rumenjaka in sladkor v prahu nad vročo vodno kopeljo stepite v peno.askarponeju primešajte preostali sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Nato dodajte še rumenjakovo peno in stepeno smetano.

4 Kremo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte v kozarce. V vsakega položite karamelizirano breskev in jo nakapajte s sokom.

Foto: Profimedia

Liza - 26/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 26/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.