Zanimiv recept za zanimivo jed - zavitek malce drugače!

Za 10–12 kosov potrebujete:

Za nadev:

  •  100 g slanine
  • 1 žlico masla
  • 1 majhen por
  • 500 g mletega mesa
  • 50 ml smetane
  • 2 rezini toasta
  • 2 žlici sesekljanega peteršiljaž
  • 1 žlico timijanovih lističev
  • 1 jajce
  • 100 g sira s plemenito plesnijo
  • sol, sveže mleti poper
  • 400 g listnatega testa
  • 1 jajce

Priprava:

1 Slanino zrežite na trakove in jih popražite na maslu v ponvi. Dodajte obročke pora in vse skupaj dušite nekaj minut. Nato naj se mešanica ohladi.

2 Zmešajte mleto meso, smetano, kocke toasta, peteršilj, timijan, jajce in ohlajeno mešanico. Maso začinite s soljo in poprom ter na koncu dodajte še kocke sira.

3 Listnato testo na pomokani delovni površini razvlecite v malo večji pravokotnik. Po njem razporedite nadev. Robove testa premažite s stepenim jajcem in testo zvijte. Zavitek položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažite s stepenim jajcem. Na več mestih ga prebodite z vilicami. Zavitek 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.