Riba je vedno zdrava izbira!

Za 4 osebe potrebujete:

Za zelenjavo:

  • 2 večja korenčka
  • 4 korenine peteršilja
  • 4 žlice olja
  • 250 g gomoljne zelene
  • 1 strok česna
  • sol
  • 1 žličko timijanovih lističev
  • 1 žličko iglic rožmarina

Za lososa:

  • 2 žemljici
  • 1 strok česna
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 40 g masla
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • 600 g lososovih filetov brez kože
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Očistite zelenjavo in jo zrežite na paličice. Olju primešajte strt česen, sol in sesekljana zelišča. Primešajte zelenjavo in jo razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 20 minut jo pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 V vmesnem času v sekljalniku zmeljite žemlji. Drobtinam dodajte strt česen, sol, parmezan, limonino lupinico, poper, sesekljan peteršilj in zmehčano maslo. Filete oplaknite, jih osušite, zrežite na porcije in začinite s soljo.

3 Kose lososa razporedite po zelenjavi, jih obložite s kruhovo mešanico in vse skupaj pecite še 20 minut. Jed na koncu okrasite s peteršiljem.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.